top of page

Medisinsk Yoga Retreat 10.- 17. august 2024

Velkommen til rolige dager med yoga, meditasjon og gode opplevelser på vakre Villa Dorothea i Spania!
Bli med oss på en reise til indre ro, mer energi og velvære! Vi gjør medisinsk yoga daglig i vakre omgivelser på det eksklusive Retreat stedet Villa Dorothea. Der skal vi fylle på med gode opplevelser, felleskap, stillhet, ro og velvære for kropp, sinn og sjel!

Bli sertifisert i modulen: Medisinsk Yoga Selvivaretagelse.

Denne modulen passer for deg som ønsker å lære om selvivaretagelse for egen del.

Den passer også for deg som jobber med mennesker, da det å være helsepersonell/behandler eller i annet arbeid hvor kontakt med mennesker i forskjellige situasjoner er forbundet med spesielle krav og utfordringer. Dette innebærer arbeidshverdager hvor man er en hjelper i møte med personer som har det vondt. Rollen som behandler gjør at man kommer tett på lidelse. Det viser seg at det å være i kontakt med komplekse saker, manglende bedring og triste skjebner kan tenkes å utgjøre en belastning over tid. 

Formålet med modulen er å forebygge og lindre belastninger. 

I denne modulen lærer du om:​

  • Belastningspsykologi

  • Stressfysiologi

  • Hvordan møte grubling og bekymring

  • Programmer i Medisinsk Yoga

  • Teknikker og øvelser til bruk i hverdagen

  • Oppmerksomhetstrening​

  • Forebygging av utbrenthet

 

Denne modulen kan tas av alle, samtidig som den inngår i instruktør/lærerutdanningen.

Sertifiseringen inngår i prisen på retreaten. Pris på modulen om du tar den i Norge er 4990,-

hDmkkwjUTw.jpg
Hva gjør vi denne uken:

Ta en pause fra hverdagens rutiner, for å vende fokuset innover i deg selv og finn din egen rytme og din flyt. Å reise på retreat er noe mer enn en ferie- et retreat er tilrettelagt for at du skal kunne få mer tid til deg selv, få praktisere yoga, meditasjon, hvile, stillhet, god mat og støttende fellesskap. I kjærligheten og omsorgen du viser deg selv vil du få lade batteriene, fylle på med gode opplevelser og lære enkle, gode teknikker som du tar med deg hjem til hverdagen og din livsvei.

Det vil bli daglig morgenyoga, samt ekstra yoga og meditasjonsøkter de fleste dagene. Det vil også bli gongbad en av kveldene. Yogaen vil foregå i den vakre salen i Villaen- omgitt av marmor og med den vakreste utsikt! Dersom saltvannsbassenget holder riktig temperatur, vil vi også gjøre yoga i vann- en fantastisk opplevelse. En av dagene vil vi dra til stranden og gjøre morgenyogaen i soloppgang, etterfulgt av frokost på stranden.

I tillegg til yogaen vil det være undervisning de fleste dagene (valgfri deltagelse) hvor vi setter fokus selvivaretagelse. Undervisningen fletter sammen kunnskap fra både nyere fysiologi og yogisk kunnskap, og vil være en blanding av teori og praktiske øvelser. Med en holistisk og praktisk tilnærming til helse og velvære ønsker vi å bidra økt bevissthet om kropp og helse for god livskvalitet også lenge etter retreaten er over! 

Hvem kan delta?

Medisinsk Yoga er en rolig og enkel yogaform som kan passe for aller fleste. Det er en yogaform basert på de gamle yogiske tradisjonene, flettet sammen med nyere kunnskap.

Hva gjør vi på retreatet?

I løpet av uken vil du få muligheten til å delta på morgentur til stranden der vi gjør yoga i soloppgang (inkludert i pris), gongbad (inkludert i pris), utflukt til nydelige Altea hvor vi spiser middag på en av de lokale restaurantene (inkludert i pris). Det vil også bli mulighet for å delta på en guidet vandring med meditasjon i de vakre omgivelsene (dette betaler du selv, påmelding ved ankomst). Det vil også bli noen samlingsstunder veien til indre ro og yogaens forståelse av god helse. Alle aktiviteter og samlinger er selvfølgelig frivillige. På fritiden er det mulig å ta en tur til deilige Villa Joyosa, slappe av ved bassenget eller trekke deg tilbake på en av de mange vakre plassene rundt om på retreatet.

I løpet av uken får du trene på å leve litt langsommere, være oppmerksomt tilstede i din egen kropp, være i stillhet, gi kroppen tid til å finne balanse, bli kjent med din energi- og å vekke din flyt og kraft. Du vil få erfare kraften som finnes i å leve litt roligere, verdien av å sanse og ikke minst får du erfare hvor lett det kan være å lade batteriene! 

myd_04.jpg

Praktisk informasjon

Dagsrytme og foreløpig program for uken, med forbehold om justering av program.

Ankomstdagen Lørdag 10.17. 2024
16.00 Innsjekking åpner.

18.00 Velkommen og informasjon

19.00 Middag

20.00 Presentasjon og en liten kort kveldsmeditasjon!

Foreløpig Program Søndag-Fredag

 

07.30-08.30 Morgenyoga

08.30-10.00 Frokost

10.00-13.00 Samlingsstund/undervisning/utflukt/egentid

13.00-14.30 Lunsj

14.30-18.00 Egentid

18.00-19.30 Middag

20.00-21.00 Kveldsmeditasjon, noen kvelder med gongbad.

(Samlingstund/utflukt/egentid vil variere fra dag til dag).

Tirsdag morgen: Yoga i soloppgang på stranden.

 

• En terapeutisk yogaform utviklet for helsevesenet

og rehabilitering

• Medisinsk Yoga er integrativ medisin i sin essens, en holistisk disiplin som harmonisk fungerer sammen med den vanlige helsetjenesten.

• WHO oppfordrer sine medlemsland til å sette større fokus på dette.

 • Medisinsk Yoga fokuserer på ubalanser og kroppens egen selvlegende evne, det mentale samt arbeider med å balansere energisystemet.

• Blir i dag brukt til rehabilitering, helsevesen, bedrifter, foreninger mm.

bottom of page